Γράφει ο Γιάννης Σεργένης

Είμαστε αντιμέτωποι με ένα δίλημμα που θέλουμε να είμαστε casual, αλλά όχι sporty… Να μην είμαστε επίσημοι, αλλά ούτε και πρόχειροι… Να έχουμε μία εμφάνιση που αφενός δε θα περάσει απαρατήρητη, αφετέρου θα είναι απλή, γήινη, ενός αληθινού Gentleman… Μία απλή, αλλά πάντα κομψή εμφάνιση!

Βασικό συστατικό η μεγάλη μας χειμωνιάτικη αγάπη… Το Tweed! Συμπληρώνουμε με ένα denim παντελόνι, ένα πουκάμισο, μία πλεκτή γραβάτα και ένα ζευγάρι derby ή loafers.

Το tweed σακάκι είναι casual, είναι ευκολοφόρετο και είναι και άνετο για να το φορά κανείς κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πάνω από όλα όμως, είναι κομψό!

Επιλέξτε ένα tweed σακάκι σε γκρι ψαροκόκαλο. Φυσικά με δερμάτινους αγκώνες σε καφέ σκούρο και ίδιο χρώμα κουμπιά. Συνδυάστε το με ένα denim παντελόνι σε μπλε. Γκρι σακάκι – μπλε παντελόνι με λίγα λόγια, ένας απλός και καθημερινός συνδυασμός. Φορέστε πουκάμισο με λευκό και γαλάζιο. Ριγέ ή καρό, με spread ή κλασικό κολάρο με απλή ή διπλή μανσέτα. Μία πλεκτή, μάλλινη γραβάτα σε μπλε και κόκκινο (με πουά ή οριζόντιες ρίγες) θα συμπληρώσει την εμφάνιση. Απαραιτήτως καφέ ζώνη, αφού τα κουμπιά του σακακιού σας είναι καφέ και φυσικά, καφέ παπούτσια. Δερμάτινα derby ή δερμάτινα ή suede penny loafers ή tasseled loafers.

Η βασική σας εμφάνιση είναι έτοιμη. Τι άλλο μπορείτε να συμπληρώσετε; Ένα cardigan θα μπορούσε να φορεθεί μέσα από το σακάκι. Σε μπλε χρώμα για να είναι αρμονικό με την εμφάνισή σας χωρίς το σακάκι. Όταν φορεθεί το γκρι σακάκι θα είναι η γλυκιά διαφορά στο χρώμα με το υπόλοιπο outfit (όλα σε απόχρωση του μπλε με γκρι σακάκι). Εναλλακτικά, μπορείτε να φορέσετε ένα γιλέκο, κατά προτίμηση tweed και αυτό, με πέτα ακόμα καλύτερα, και αυτό σε μπλε χρώμα.

Αν χρειάζεστε πανωφόρι, φορέστε την καμπαρντίνα σας. Αν χρειάζονται γάντια, φυσικά δερμάτινα και φυσικά σε απόχρωση του καφέ. Μην παραλείψετε να φορέσετε μία ποσέτ και αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε μία μπουτονιέρα στο πέτο σας. Μην παραλείπετε ποτέ αυτές τις «νόστιμες» λεπτομέρειες που δίνουν ένα συν στην κομψή σας εμφάνιση. Τα χρώματα στο μαντηλάκι, στις κάλτσες, αλλά και στην μπουτονιέρα, τα αφήνουμε στη φαντασία και στην αυτοπεποίθησή σας.

Όποια και να είναι η περίσταση ή η εμφάνιση που θέλετε, μην παραλείπετε ποτέ να είστε κομψοί και με το παραπάνω.