Αφού ετοιμάσαμε τη λίστα με το τι χρειαζόμαστε, πρέπει να τα μεταφέρουμε. Πρέπει να βρούμε τον πιο πρακτικό τρόπο μεταφοράς, αλλά και πως θα τσαλακωθούν λιγότερο τα ρούχα μας.

Ότι κρεμιέται το παίρνουμε κρεμασμένο και ότι διπλώνεται το παίρνουμε διπλωμένο.

Τα πουκάμισά μας, τα παντελόνια και τα πανωφόρια μας τα παίρνουμε κρεμασμένα. Εκτός από τα πανωφόρια, καλύτερα να κρεμάμε και τα πουκάμισα. Δεν εξοικονομούμε μόνο χώρο στη βαλίτσα ή την τσάντα μας, αλλά κρεμασμένα δε θα τσαλακωθούν. Επίσης, μαζί με τα πουκάμισα μπορούμε να κρεμάσουμε το cardigan.Το πουλόβερ και την καζάκα τα διπλώνουμε στην τσάντα μας, αλλά τα τοποθετούμε στο τέλος πάνω από τα εσώρουχά μας.

Τα παπούτσια στη θήκη τους και μέσα στη βαλίτσα μας κάτω από οτιδήποτε άλλο. Τα καπέλα καλό είναι να μην τα βάζουμε σε κανενός είδους αποσκευή, γιατί μπορεί να τα καταστρέψουμε.

Τα φουλάρια δεν τα διπλώνουμε, αλλά τα κάνουμε κυλίνδρους. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο δεν τσαλακώνονται, αλλά κερδίζουμε χώρο στην αποσκευή μας.

ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ

Βάσει αυτών που έχουμε επιλέξει έχουμε τρεις βασικούς συνδυασμούς.

Ο πρώτος είναι το τζιν με το δερμάτινο μπουφάν. Το δερμάτινο μπουφάν με το τζιν παντελόνι, τζιν ή με μοτίβο πουκάμισο, τα δερμάτινα μποτάκια, την καζάκα ή το henley και την υφασμάτινη ζώνη. Συμπληρώστε με ένα φουλάρι, τα γάντια και την τραγιάσκα.

Γυρίστε το μπατζάκι του τζιν σας, ώστε να κάνει ρεβέρ

Ο δεύτερος συνδυασμός είναι το μάλλινο παντελόνι με το μοντγκόμερυ. Φορέστε το μοντγκόμερυ, με το μάλλινο παντελόνι, τζιν ή βαμβακερό καρό ή ριγέ πουκάμισο, τα suede μποτάκια, την υφασμάτινη ή την πλεκτή ζώνη, το cardigan ή το Henley πουλόβερ σας και φυσικά ένα φουλάρι. Συμπληρώστε με τα γάντια και την τραγιάσκα ή το indy καπέλο σας.

Ο τρίτος είναι τα chinos με το καπιτονέ σακάκι. Φοράμε το καπιτονέ σακάκι με τα chinos και τα δερμάτινα ή τα suede παπούτσια. Ένα πουκάμισο τζιν ή βαμβακερό, την καζάκα ή το cardigan, την πλεκτή ή την υφασμάτινη ζώνη και ένα φουλάρι. Συμπληρώστε με τα γάντια και την τραγιάσκα ή το indy traveler.

Αυτοί είναι οι βασικοί συνδυασμοί. Αυτά που σας προτείνουμε να πάρετε μαζί σας είναι σε γενικές γραμμές για να ταιριάζουν όλα με όλα.

Ή σχεδόν όλα…

Το τζιν π.χ. πάει με όλα τα πανωφόρια, αλλά το μάλλινο δεν πάει με το δερμάτινο μπουφάν.

Τι να αποφύγετε να συνδυάσετε:

Το δερμάτινο μπουφάν με το μάλλινο παντελόνι.

Το δερμάτινο μπουφάν με το indy καπέλο.

Το δερμάτινο μπουφάν με τα suede παπούτσια.

Κατά τα άλλα παίξτε με τους συνδυασμούς και φροντίστε να παίξετε με τα χρώματα. Και προσοχή…

Μη λερωθείτε τρώγοντας τα σαρακοστιανά!