Γράφει ο Γιάννης Σεργένης.

Το φθινόπωρο έχει τα δικά του χρώματα! Όπως η φύση αλλάζει χρώματα όσο θα περνούν οι ημέρες και θα μπαίνουμε στην καρδιά του Φθινοπώρου, έτσι και εμείς θα αλλάξουμε την εμφάνισή μας.

Τα πολύ έντονα χρώματα θα τα αφήσουμε για την επόμενη Άνοιξη και θα εναρμονιστούμε με την εποχή με πιο «ήσυχα» χρώματα. Ποια είναι λοιπόν τα χρώματα του Φθινοπώρου; Πέρα από τις τάσεις που βγαίνουν κάθε σαιζόν, θεωρώ σταθερή αξία για το Φθινόπωρο τα earth tones, τα λεγόμενα γήινα χρώματα.

Μπεζ, καφέ, λαδί, πράσινο, χακί, μουσταρδί, αλλά και μπλε indigo, λιλά, μπορντώ, ανοικτό γκρι και φυσικά το λευκό σε κάθε εποχή.

Πώς θα εντάξετε αυτά τα χρώματα στην γκαρνταρόμπα σας και πώς θα τα συνδυάσετε;

Αφήστε τη φαντασία σας να δουλέψει… Δείτε τι σας πάει ανάλογα με τα φυσικά σας χρώματα και το σωματότυπό σας. Αποκτείστε τα κομμάτια που ταιριάζουν σε αυτά τα χρώματα και συνδυάστε τα. Μπεζ με λαδί με καφέ ή χακί, μουσταρδί με μπλε ή πράσινο, μπλε με μπορντώ, λιλά ή γκρι.

Μπλε με γκρι είναι ένας κλασικός και καθιερωμένος συνδυασμός, μπλε blazer με ανοικτό γκρι παντελόνι. Δοκιμάστε το γκρι να το αντικαταστήσετε με μπορντώ ή με μουσταρδί παντελόνι.

 

Ένας συνδυασμός που έχει «μυρωδιά» Φθινοπώρου είναι μπεζ παντελόνι με λαδί πανωφόρι… ή το αντίθετο! Συνδυάστε με καφέ παπούτσια, λευκό (ουδέτερο πουκάμισο) και φυσικά ένα φουλάρι με όλα αυτά τα χρώματα! Εναλλακτικά το λαδί πανωφόρι μπορεί να είναι καφέ, αλλά με χονδροκόκκινο για να είναι θερμό και πιο «γλυκό».

Όπως είπα και παραπάνω αφήστε τη φαντασία σας να κάνει τη δουλειά και αν χρειαστείτε βοήθεια με τους συνδυασμούς, είμαστε πάντα στη διάθεσή σας.

Πολύ βασικό είναι να πούμε πως τα παραπάνω χρώματα αφορούν σε καθημερινές εμφανίσεις και όχι βραδινές και επίσημες. Εκεί φοράμε πάντα τα σκούρα μας.