Γράφει ο Γιάννης Σεργένης.

Το shopping για μεγάλη μερίδα ανδρών είναι μία δύσκολη διαδικασία, την οποία δεν απολαμβάνουν καθόλου και το θεωρούν αναγκαίο κακό. Λογικό είναι να μη γνωρίζουν τι ακριβώς θέλουν, που θα το βρουν, πως θα το συνδυάσουν, τι μέγεθος φορούν κτλ. Μερικές φορές αυτό που αγοράζουν καταλήγει να μένει στη ντουλάπα, γιατί τελικά δεν αρέσει ο τρόπος που «κάθεται» ή φαίνεται. Εν ολίγοις, τα ψώνια για ρούχα μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση ή να είναι μία απογοητευτική διαδικασία. Αλλά δεν χρειάζεται να είναι. Υπάρχει τρόπος να είστε σε θέση να μπείτε σε οποιοδήποτε κατάστημα με μια σαφή ιδέα για το τι να αγοράσετε.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ – ΠΟΙΟΤΗΤΑ – ΣΤΥΛ

Αυτός είναι ο κανόνας των τριών που πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν μας όταν θέλουμε να αγοράσουμε κάποιο ρούχο και με αυτή τη σειρά πρέπει να το εξετάζουμε πριν καταλήξει στη ντουλάπα μας.

  1. ΕΦΑΡΜΟΓΗ.

Η εφαρμογή ενός ρούχου πάνω μας είναι το πιο σημαντικό από όλα. Τι και αν είναι εξαιρετικής ποιότητας; Ή είναι ότι πιο μοντέρνο κυκλοφορεί στην αγορά; Αν δεν είναι στο νούμερο μας θα δείχνει ξένο πάνω μας. Άρα θα καταστραφεί όλη η εμφάνισή μας και θα έχουμε ξοδέψει χρήματα σε κάτι που τελικά θα μας είναι άχρηστο. Μεγάλη προσοχή σε νούμερα και μήκη. Πάντα υπάρχει η λύση σε αυτό που αγοράζουμε να μας το κοντύνουν ή να το στενέψουν λίγο, ώστε να έρθει ακριβώς στα μέτρα μας.

  1. ΠΟΙΟΤΗΤΑ.

Δεύτερο κριτήριο είναι η ποιότητα του ρούχου. Πολύ σημαντικό είναι να γνωρίζετε το ύφασμα, γιατί αυτό κυρίως προσδιορίζει την ποιότητα. Διαβάστε την εσωτερική ετικέτα που περιγράφει ακριβώς από τι είναι φτιαγμένο το ρούχο. Αυτό θα σας βοηθήσει να γνωρίζετε τι ακριβώς αγοράζετε. Το ερώτημα στο κριτήριο της ποιότητας έχει πολλές απαντήσεις. Δεν είναι όπως στην εφαρμογή που η απάντηση είναι «ναι μου κάνει» ή «δε μου κάνει». Η ποιότητα ενός ρούχου ποικίλλει και πρέπει πάντα να διαλέγουμε την καλύτερη που σηκώνει το πορτοφόλι μας. Εξ άλλου, η ποιότητα είναι αυτή που κάνει το ρούχο να φαίνεται πιο καλό, αλλά και που θα καθορίσει και τη διάρκεια ζωής του.

  1. ΣΤΥΛ.

Το στυλ είναι κάτι πολύ προσωπικό. Αφορά το προσωπικό σας γούστο και την εικόνα που θέλετε να παρουσιάσετε. Εάν κάτι σας ταιριάζει και είναι εξαιρετικής ποιότητας, αλλά δεν σας δίνει την εμφάνιση που θέλετε, τότε δεν είναι μια καλή αγορά. Επιλέξτε ρούχα που είναι του γούστου σας και ταιριάζουν με την εμφάνιση, αλλά και την υπόλοιπη γκαρνταρόμπα σας. Είναι πολύ σημαντικό η εμφάνισή σας και τα ρούχα που φοράτε να είναι εσείς.

Χρησιμοποιήστε τον παραπάνω κανόνα την επόμενη φορά που θα βγείτε στα μαγαζιά με αυτήν τη σειρά. Εάν σας ταιριάζει, αλλά δε φαίνεται καλής ποιότητας, παραλείψτε το. Και αν ταιριάζει και είναι καλής ποιότητας, αλλά δε φαίνεται κατάλληλο για το στυλ σας, περιμένετε να βρείτε κάτι άλλο πιο κοντά στα γούστα σας.

Υπάρχει πάντα η επιλογή ενός bespoke ρούχου. Σε αυτήν την περίπτωση θα ραφτεί πάνω σας, θα διαλέξετε μόνοι σας το ύφασμα και θα συζητήσετε με αυτόν που θα το φτιάξει πως το έχετε φανταστεί. Για το αν θα το κάνει όπως θέλετε, η απάντηση είναι να ξέρετε ποιος θα το φτιάξει και να έχετε δει τη δουλειά του.

Το shopping και η ανανέωση ή το «χτίσιμο» μιας γκαρνταρόμπας είναι μία ευχάριστη διαδικασία και ο παραπάνω κανόνας θα σας βοηθήσει πολύ. Και για το ό,τι χρειαστείτε το Gentleman Way είναι εδώ για να απαντήσει σε κάθε σας ερώτηση.