Γράφει ο Γιάννης Σεργένης

Το πλέον αναμενόμενο –και βαρετό- ντύσιμο για έναν άνδρα είναι να φορέσει ένα παντελόνι, ένα πουκάμισο, ένα ζευγάρι παπούτσια και να βγει έξω. Είναι η εύκολη λύση, μία νοοτροπία που θέλει το ανδρικό ντύσιμο να είναι ένα πουκάμισο και ένα παντελόνι…

Πράγματι, πολλές φορές το ντύσιμό μας δεν μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από το συνδυασμό παντελόνι-πουκάμισο. Θεωρείται ο πιο ασφαλής συνδυασμός, όμως…

Ας ξεκινήσουμε από το παντελόνι. Το παντελόνι που θα φορέσουμε καλό είναι να μην είναι μέρος κοστουμιού. Ένα κοστούμι αποτελείται από δύο ή τρία μέρη… Αν φορέσουμε μόνο το παντελόνι, θα έχουμε μία ημιτελή εμφάνιση. Υπάρχουν πολλές επιλογές σε παντελόνια που μπορούμε να φορέσουμε, χωρίς να αποτελούν μέρος από κοστούμι.

Το πουκάμισο πρέπει να ταιριάζει με το παντελόνι. Ένα σπορ πουκάμισο θέλει ένα σπορ παντελόνι, αντίστοιχα ένα πιο dress πουκάμισο – αν και δεν πρέπει να φοριέται χωρίς σακάκι και γραβάτα- θέλει ένα πιο καλό παντελόνι.

Τα χρώματα θέλουν λίγο προσοχή. Πολλοί άνδρες τείνουν στην κακή συνήθεια να φορούν μπλε παντελόνι με θαλασσί πουκάμισο. Συχνά με το λάθος θαλασσί πουκάμισο θυμίζουν τους παλιούς εισπράκτορες στα λεωφορεία. Ακόμη χειρότερο είναι το μαύρο παντελόνι με το λευκό πουκάμισο, που αυτόματα παραπέμπει σε σερβιτόρο παραλιακής ψαροταβέρνας. Αν γενικά το ντύσιμό σας δε θέλετε να παραπέμπει κάπου και να είναι αρμονικό, δώστε σημασία στα χρώματα. Το καλοκαίρι είναι η ευκαιρία σας να φοράτε ανοιχτόχρωμα παντελόνια. Συνδυάστε τα με χρωματιστά ή λευκά πουκάμισα, αποφεύγοντας τις αντιθέσεις. Σκούρα πουκάμισα με ανοιχτά παντελόνια ή το αντίστροφο, καλό είναι να αποφεύγονται.

Τα αξεσουάρ και η προσοχή στις λεπτομέρειες δίνουν τις απαραίτητες πινελιές στην εμφάνισή σας…

Φορέστε κάτι στο λαιμό σας… ένα λινό φουλάρι, με χρώματα ή/και μοτίβα. Αφήστε το να πέφτει πάνω σας ή κάντε μία χαλαρή θηλιά. Δέστε ένα λεπτό μαντήλι στο λαιμό σας. Κάντε έναν ωραίο κόμπο και αφήστε τις άκρες να ξεπροβάλουν από το πουκάμισό σας. Μην το φορέσετε ανάποδα, γιατί δε θέλετε να θυμίζετε τον Λούκυ Λουκ.

Φορέστε loafers ή boat shoes, πάντα χωρίς κανονικές κάλτσες και πάντα με τις κρυφές loafer’s socks. Γυρίστε και τα μπατζάκια και θα έχετε ένα πιο stylish αποτέλεσμα.

Ρίχτε ένα λεπτό μακρυμάνικο μπλουζάκι στους ώμους, γιατί το preppy look είναι εδώ και μία μπλούζα στους ώμους είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του. Μη δένετε τη μπλούζα στη μέση. Δεν είναι ωραίο και δεν έχετε κάτι να καλύψετε ή να κρύψετε εκεί πίσω.

Φορέστε ένα καπέλο. Ένα panama ή ένα fedora θα αλλάξουν τελείως την εμφάνισή σας. Επειδή δε βλέπετε πολλούς να φορούν καπέλα μέσα στο Άστυ, δε σημαίνει κάτι. Φορέστε το με αυτοπεποίθηση και είναι σίγουρο πως θα σας θαυμάσουν και δε θα σας ψέξουν.

Για ακόμα πιο καλοκαιρινό look προτιμήστε ένα λινό πουκάμισο με mandarin κολάρο. Όχι όμως φαρδιά πουκαμίσα. Ένα κανονικό πουκάμισο στα μέτρα σας.

Πολλές φορές η ζέστη είναι αφόρητη και εκ των πραγμάτων δεν μπορούμε να κάνουμε το ντύσιμο που θέλουμε… Και η μυρωδιά του καλοκαιριού μας δημιουργεί αυτήν την πιο χαλαρή διάθεση… Μπορούμε να την υιοθετήσουμε χωρίς να ξεχνάμε πως η εμφάνισή μας πρέπει να είναι ενός Gentleman.