Γράφει ο Γιάννης Σεργένης.

Οι ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι οι ημέρες που κάνουμε δώρα στους αγαπημένους μας, στην οικογένειά μας, στους φίλους και συνεργάτες. Καθώς πλησιάζουν οι μέρες, θα βγούμε στην αγορά για να επιλέξουμε τα δώρα μας. Το ανδρικό δώρο θεωρείται εύκολο αφού υπάρχει πάντα η λύση: «θα του πάρω μια γραβάτα». Εκτός λοιπόν της γραβάτας, θα σας κάνουμε κάποιες προτάσεις με όμορφα, χρήσιμα και κυρίως καλόγουστα δώρα.

Για ό,τι σας αρέσει και δεν είστε σίγουροι που θα το βρείτε, μη διστάσετε να μας ρωτήσετε και θα σας βοηθήσουμε.

Γραβάτα. Η γραβάτα θα είναι πάντα το απόλυτο δώρο για έναν άνδρα. Αγαπημένο αξεσουάρ, πάντα καλοδεχούμενο και ασφαλής επιλογή, αφού όσες γραβάτες και να έχει ένας άνδρας στην γκαρνταρόμπα του δε θα είναι ποτέ αρκετές! Υπάρχει πλήθος επιλογών και αρκετά μεγάλο εύρος τιμών.

Clip γραβάτας. Μαζί με μία γραβάτα μπορούμε να κάνουμε δώρο και ένα Tie bar, αλλά μπορεί και να είναι και μόνο του ένα πολύ όμορφο δώρο.  Ένα μικρό αξεσουάρ που φοριέται σε περίοπτη θέση και πάντα εκτιμάται από τους άνδρες με ανάλογο ντύσιμο.

Στυλό ή Πένα. Ένα στυλό ή μία πένα είναι ένα chic δώρο που ο παραλήπτης θα το έχει στη συλλογή του. Ένα δώρο που εκφράζει ιδιαίτερη εκτίμηση σε αυτόν που του χαρίζεται και μπορεί να είναι επαγγελματικό ή προσωπικό δώρο.

Γάντια. Χειμώνας, Χριστούγεννα και ένα ζευγάρι γάντια είναι ένα χρήσιμο, αλλά και ιδιαίτερο δώρο. Προτιμήστε να χαρίσετε ένα ζευγάρι εκτός των κλασσικών χρωμάτων –που πολύ πιθανό ο παραλήπτης να έχει- μαύρο ή καφέ. Επιλέξτε χρώματα όπως το μπορντό, το μπλε, το ταμπά ή το σκούρο πράσινο και το δώρο σας θα το θυμούνται για πάντα!

Ομπρέλα. Η ομπρέλα δεν είναι ένα συνηθισμένο δώρο. Αν επιλέξετε να κάνετε δώρο μία ομπρέλα σε έναν άνδρα, είναι σίγουρο πως θα τον εκπλήξετε. Επειδή ανδρική ομπρέλα θεωρείται μόνο η κανονική και όχι η πτυσσόμενη, δώστε σημασία στο χέρι της ομπρέλας να είναι καλόγουστο και αν είναι δυνατόν περίτεχνο και έπειτα στο χρώμα της.

Θήκη για Business cards. Μία δερμάτινη θήκη για επαγγελματικές κάρτες είναι ένα εξαιρετικό και όχι ιδιαίτερα συνηθισμένο δώρο. Με αυτό το δώρο θα κάνετε τη διαφορά και θα ενθουσιαστεί ο παραλήπτης.

Κάλτσες. Οι κάλτσες είναι ένα ιδιαίτερο και όχι διαδεδομένο δώρο. Είναι περιττό να σας πούμε να αποφύγετε τις μονόχρωμες σκούρες και να προτιμήσετε με σχέδια και χρώματα, αλλά πάντα με γνώμονα το στυλ του παραλήπτη του εν λόγω δώρου.

Αξεσουάρ πούρων. Για όσους απολαμβάνουν τον καπνό ενός πούρου, ένα σετ με μία θήκη και έναν κόφτη (γκιλοτίνα όπως το αποκαλούν οι μυημένοι) είναι πάντα καλοδεχούμενο. Το κάπνισμα του πούρου είναι συγκεκριμένη διαδικασία που χρειάζεται τα «εργαλεία» του και οι καπνιστές του συνήθως κάνουν συλλογή από αυτά.

Φουλάρι ή κασκόλ. Ένα φουλάρι βαμβακερό ή μεταξωτό ή ένα μάλλινο κασκόλ είναι ένα όμορφο δώρο. Είναι αξεσουάρ που υπάρχουν στην καθημερινότητα του άνδρα και έχετε πληθώρα επιλογών για κάθε γούστο, στυλ, αλλά και πορτοφόλι.

Πορτοφόλι. Μία όχι και ιδιαίτερα εύκολη επιλογή… Αλλά σίγουρα πολύ καλή! Θα πρέπει όμως να γνωρίζετε καλά τον αποδέκτη του δώρου.

Μείνετε κοντά μας και σύντομα θα σας παρουσιάσουμε και το δεύτερο μέρος.