Γράφει ο Γιάννης Σεργένης

Είμαστε στην καρδιά της άνοιξης και σιγά, σιγά – καιρού επιτρέποντος – θα λέμε πως μπαίνουμε στο καλοκαίρι. Κάθε τέτοια εποχή, αλλάζουμε την γκαρνταρόμπα μας και μαζί, θα πρέπει, να αλλάζει και η διάθεσή μας. Ακολουθώντας λοιπόν το mood, βάζουμε χρώμα στην εμφάνισή μας. Η άνοιξη και το καλοκαίρι χαρακτηρίζονται από τα πιο έντονα, θερμά χρώματα. Πολλοί είναι αυτοί που δεν τα τολμούν και θεωρούν πως δεν μπορούν να τα φορέσουν ή πως τα χρώματα είναι αποκλειστικό προνόμιο των γυναικών…

Δε θα σας προτείνουμε τις τάσεις της φετινής μόδας ή «τι θα φορεθεί φέτος», υπάρχουν κάποια χρώματα που τα προτιμούμε διαχρονικά. Το πιο σημαντικό όμως, είναι η τόλμη! Όσο και αν ακούγεται σε κάποιους από εμάς παράξενο, κάποιοι άνδρες θέλουν ιδιαίτερη τόλμη για να φορέσουν κάποιο έντονο χρώμα.

Πολύ σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ποια ρούχα μπορούμε να βάλουμε σε πιο έντονα χρώματα, ποια θα είναι καλό να τα κρατήσουμε πιο «ήσυχα», ποια μας πάνε και ποια όχι.

Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να ξέρουμε ποια μέρη της γκαρνταρόμπας μας μπορούν να «παίξουν» σε έντονα χρώματα. Τα κοστούμια μας π.χ. δεν μπορούν να ξεφύγουν του κλασικού και καλό είναι να μην τα πειράζουμε. Μπλε, γκρι και λίγο πιο ανοιχτές αποχρώσεις είναι αρκετά.

Μπορούμε να «παίξουμε» με τα παντελόνια μας. Δοκιμάστε με ένα κλασσικό blazer σε navy blue να φορέσετε ένα παντελόνι, εκτός του κλασσικού συνδυασμού με λευκό, light grey ή μπεζ, ένα ροζ! Φορέστε ένα κίτρινο, ένα ανοιχτό πράσινο, ένα γαλάζιο ή ένα κόκκινο!

Τα χρώματα θα δώσουν μία πιο χαρούμενη νότα στην εμφάνισή μας που θα εναρμονιστεί με την εποχή!

Μία διαφορετική πρόταση είναι να αποκτήσουμε  ένα -τουλάχιστον– σακάκι σε χρώμα. Εκτός από λευκό, μπορούμε να επιλέξουμε ένα γαλάζιο ή ένα μπεζ. Οι πιο τολμηροί μπορούν να φορέσουν ακόμη και ένα ροζ. Προτιμούμε να φοράμε πιο σκούρο παντελόνι με ένα σακάκι σε τέτοια χρώματα .Το μπλε ή το denim είναι ο καλύτερος συνδυασμός για τα παραπάνω.

Στα πουκάμισα, τα polo, τις γραβάτες και ακόμη στις κάλτσες και τις ποσέτ δεν υπάρχει όριο στα χρώματα. Αρκεί να κάνουμε τους σωστούς συνδυασμούς με τα φυσικά μας χρώματα και τα υπόλοιπα ρούχα της ντουλάπας μας.