Γράφει ο Γιάννης Σεργένης.

Αύριο με την Ισημερία, μπαίνουμε και επίσημα στο Φθινόπωρο. Σιγά, σιγά θα αφήσουμε πίσω μας τις υψηλές θερμοκρασίες και το ξηρό κλίμα και θα περάσουμε σε πιο υγρό καιρό με βροχή, δροσιά – κυρίως τα βράδια – και φυσικά αλλαγή της γκαρνταρόμπας μας!

Ήρθε ο καιρός να βγάλουμε ξανά τα φθινοπωρινά μας αξεσουάρ και ρούχα που θα μας χρειαστούν με τις αλλαγές του καιρού. Φουλάρια, ομπρέλες και λίγο αργότερα οι καμπαρντίνες είναι τα πρώτα κομμάτια που θα έρθουν να «δέσουν» με τη φθινοπωρινή εμφάνισή μας.

 

Τα φουλάρια μεταξωτά ή βαμβακερά είναι πιο ελαφριά από τα κασκόλ, δεν είναι τόσο ζεστά και τα τελευταία χρόνια είναι στο προσκήνιο σε διάφορα χρώματα και μοτίβα. Μπορούν να φορεθούν με διάφορους τρόπους, αφού οι τρόποι δεσίματος ποικίλουν. (σημ.: Δείτε στο κανάλι μας στο YouTube βίντεο με τρόπους δεσίματος: 1ος τρόπος, 2ος τρόπος,  3ος τρόπος.) Δίνουν όμορφο τόνο στην εμφάνισή μας και συχνά αντικαθιστούν, τρόπον τινά, τη γραβάτα χωρίς αυτό να σημαίνει πως τα δύο αυτά αξεσουάρ δεν συνυπάρχουν σε αρμονία. Μπορείτε να βρείτε πολύ ενδιαφέροντα φουλάρια σε τεράστια ποικιλία από χρώματα και σχέδια και να στολίσετε την εμφάνισή σας.

Η ομπρέλα είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ δεδομένων των φθινοπωρινών βροχών. Οι μικρές, πτυσσόμενες ομπρέλες δεν είναι κατεξοχήν ανδρικό αξεσουάρ, μπορεί να είναι πρακτικές και εύκολες στη μεταφορά καθώς μπορούν να μπουν στην τσάντα μας, όμως από αισθητικής άποψης δεν ακολουθούν την εμφάνιση ενός Gentleman. Η ανδρική ομπρέλα είναι σε κανονικό μέγεθος, με περίτεχνο χερούλι, σε σκούρο χρώμα και ο Gentleman την κρατά ως αναπόσπαστο κομμάτι της εμφανίσεώς του.

Ο υγρός και συχνά τις βραδινές ώρες ψυχρός καιρός, καθώς και η πιθανότητα βροχής απαιτούν να φορέσουμε πανωφόρι, πέραν του σακακιού μας που δεν αποχωριζόμαστε ποτέ. Το πλέον κατάλληλο για αυτήν την εποχή είναι η καμπαρντίνα. Η καμπαρντίνα προστατεύει τα ρούχα μας από τη βροχή, είναι ένα κομψό ένδυμα και μπορεί να φορεθεί με πάρα πολλούς συνδυασμούς. Η κλασική καμπαρντίνα Burberry ή τύπου Burberry συνήθως κουμπώνει σταυρωτά, είναι σε μπεζ ή μπλε χρώμα και τελειώνει στο ύψος του γονάτου. Φυσικά υπάρχουν πολλές παραλλαγές στην κλασσική καμπαρντίνα, στα σχέδια και στα χρώματα. Διαλέγουμε πάντα αυτήν που αναδεικνύει το σωματότυπό μας και το στυλ το οποίο θέλουμε να ακολουθήσουμε. Όπως και να έχει η επένδυση σε μία καλή καμπαρντίνα είναι μία επένδυση ιδιαίτερης διαχρονικής αξίας.

Υπάρχουν και καμπαρντίνες που είναι πιο κοντές από την κλασσική και συνήθως έχουν το μήκος ενός σακακιού. Τα «καμπαρντινάκια» αυτά είναι πολύ κομψά αν φορεθούν μόνο σε casual outfits. Προς Θεού δεν τα φοράμε πάνω από σακάκι γιατί δεν είναι αυτή η αποστολή τους και θα έχουμε ένα άκομψο αποτέλεσμα.

Τέλος, εδώ στο Gentleman Way δεν ξεχνάμε το αγαπημένο μας αξεσουάρ, τα καπέλα! Βάζουμε στις καπελιέρες τις καλοκαιρινές τραγιάσκες μας και τον Παναμά μας και επιστρατεύουμε τα φθινοπωρινά! Προτιμήστε τις τραγιάσκες σε γήινα χρώματα, που ούτως ή άλλως προτιμούμε το φθινόπωρο στα ρούχα μας και φυσικά ένα – τουλάχιστον – fedora!

Οι αλλαγές του καιρού φέρνουν και αλλαγές στην εμφάνισή μας… και τις περιμένουμε πως και πως αυτές τις αλλαγές αφού όπως και όλες οι εποχές, έτσι και το φθινόπωρο έχει τα δικά του ξεχωριστά ενδιαφέροντα ρούχα και αξεσουάρ!