Γράφει ο Γιάννης Σεργένης.

Το παπιγιόν, ως ένας ιδιαίτερος και εκλεπτυσμένος λαιμοδέτης, αξίζει να έχει μία καλύτερη και πιο ενεργή θέση στη ζωή και την γκαρνταρόμπα μας. Δυστυχώς, στη χώρα που ζούμε, για τους περισσότερους άνδρες το παπιγιόν τους θυμίζει γάμο, σερβιτόρο, «κάτι φλώρικο», κάτι παλιακό και λοιπά.

Είναι βέβαιο πως δεν είναι τίποτα από τα παραπάνω και σίγουρα δεν αφορά μόνο στο γάμο σας ή σε συγκεκριμένο επάγγελμα. Το παπιγιόν μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τη γραβάτα σας.

Το παπιγιόν δεν είναι επίσημο! Μόνο ως μαύρο ή λευκό, ως αναπόσπαστο κομμάτι του tuxedo ή του φράκου σας. Κατά τα άλλα διατίθεται σε όλα τα χρώματα και τα μοτίβα και η επιλογή μπορεί να γίνει ακριβώς όπως γίνεται και η επιλογή γραβατών.

Βγείτε στην αγορά και αποκτήστε παπιγιόν με τα χρώματα και τα σχέδια που σας αρέσουν, όπως ακριβώς θα κάνατε κατά την αγορά μίας γραβάτας ή μη διστάσετε να μας ρωτήσετε για το πώς μπορείτε να τα συνδυάσετε με την γκαρνταρόμπα σας στο Ask the Gentleman.

Η αγαπημένη μας «πεταλούδα» έχει έναν μοναδικό τρόπο δεσίματος που για πολλούς φαντάζει δύσκολος. Όπως και οι περίτεχνοι κόμποι για τις γραβάτες μας, έτσι και το δέσιμο ενός παπιγιόν απαιτεί χρόνο εξάσκησης. Για το λόγο ακριβώς που πολλοί άνδρες δεν είναι εξοικειωμένοι με το δέσιμο ενός παπιγιόν, υπάρχουν πολλά «έτοιμα», δηλαδή δεμένα στην αγορά. Καλό είναι να τα αποφύγετε, αλλά εφόσον είστε στην αρχή ας μην τα χαλάσουμε σε αυτό. Το μόνο που πρέπει να αποφύγετε είναι αυτά τα γελοία ξύλινα παπιγιόν, εκτός αν είστε το πολύ έξι ετών.

Στην εποχή της προχειρότητας και της αμφισβήτησης μέχρι και της γραβάτας, ας κάνουμε μία γενναία κίνηση αντιστάσεως ως οφείλουμε με ένα παπιγιόν!