Γράφει ο Γιάννης Σεργένης

Αν και δεν έφυγε ποτέ από την ανδρική γκαρνταρόμπα, το ζιβάγκο, έχει κάνει ένα δυναμικό comeback και το βλέπουμε πολύ συχνά τελευταία με Blazer ή κοστούμι.

Το ζιβάγκο δεν αντικαθιστά το πουκάμισο. Το πουκάμισο είναι η βάση της ανδρικής εμφανίσεως και αυτό δεν αλλάζει.

Επίσης, μία εμφάνιση με κοστούμι και ζιβάγκο δεν μπορεί να συγκριθεί, επ’ ουδενί λόγω, με το πουκάμισο και τη γραβάτα.

Παρόλα αυτά, ένα μάλλινο πουλόβερ είναι πάντα ευπρόσδεκτο το χειμώνα και υπάρχουν κομψοί τρόποι να το εντάξουμε στην καθημερινή μας εμφάνιση.

Δε θα σας πούμε για όλες τις χρήσεις και τα είδη των ζιβάγκο. Τα σπορ, τα πολύ χοντρά, με τους ξεχειλωμένους λαιμούς… Θα δούμε την περίπτωση που θα μπορούσε να φορεθεί με σακάκι για ένα κομψό αποτέλεσμα.

Επιλέγουμε λεπτό, μάλλινο ζιβάγκο του οποίου ο λαιμός θα εφαρμόζει τέλεια στο λαιμό μας, για να μη δείχνει ξεχειλωμένο. Επίσης, θα πρέπει να εφαρμόζει στο σώμα μας και να μην είναι φαρδύ. Αν είναι φαρδύ πάνω μας, όταν θα κουμπώσουμε το σακάκι θα έχουμε ένα αντιαισθητικό αποτέλεσμα.

Δεν είναι απαραίτητο να το φορέσετε με κοστούμι. Πιο σωστά, δεν υπάρχει λόγος να το φορέσετε με κοστούμι. Έτσι κι αλλιώς είναι μία casual επιλογή.

Επιλέξτε ένα κλασσικό blazer, ένα tweed, ψαροκόκαλο ή καρό. Συνδυάστε με φανελένιο παντελόνι, κοτλέ, ντένιμ και γενικά, ακολουθήστε τους κανόνες του smart casual, αντικαθιστώντας το πουκάμισο (και τη γραβάτα) με το ζιβάγκο.

Παίξτε με τα χρώματα.

Εκτός των κλασικών χρωμάτων, του μπλε, του γκρί του καφέ και του μαύρου (που όπως είναι γνωστό δεν το συστήνουμε ποτέ), φορέστε λευκό, μπορντό, πράσινο ή μπεζ ή ανοιχτό γκρι. Απαραίτητα να είναι μονόχρωμο!

Επιλέξτε ένα ζιβάγκο, αφού και κομψό αποτέλεσμα μπορεί να δώσει, αλλά και να σας κρατήσει λίγο παραπάνω ζεστούς τις κρύες ημέρες. Απλώς να μην ξεχνάτε: Να είναι φορεμένο πάντα με τους κανόνες του smart casual και πως ένα ζιβάγκο δεν μπορεί να αντικαταστήσει το πουκάμισο και τη γραβάτα.