Όταν αναφερόμαστε στο ανδρικό ντύσιμο, το μυαλό μας πάει –ή θα πρέπει να πηγαίνει- στο κοστούμι. Ο άνδρας που έχει ενηλικιωθεί και έχει ολοκληρώσει τις φοιτητικές και στρατιωτικές του υποχρεώσεις, το ντύσιμό του είναι το κοστούμι ή το Blazer.

Η υποχρέωση του στρατού τελείωσε και η φοιτητική ζωή έχει περάσει πλέον στο παρελθόν. Ο νέος άνδρας είναι έτοιμος να παρουσιάσει τον εαυτό του στην κοινωνία. Οι γνώσεις που απέκτησε στο Πανεπιστήμιο ή το Κολλέγιο, οι εμπειρίες του στρατού, αλλά και ο οικογενειακός και φιλικός του κύκλος, τον έχουν προετοιμάσει κατάλληλα για να κάνει μία δυναμική είσοδο στην πραγματική ζωή. Από εδώ και πέρα θα παρουσιαστεί σε εργασιακούς χώρους, κοινωνικές εκδηλώσεις διαφόρων τύπων, καλέσματα και προσκλήσεις, επίσημες ή λιγότερο επίσημες. Πέραν, λοιπόν, της προετοιμασίας αυτής οφείλει και με την εμφάνισή του να δείξει πως έχει αφήσει πίσω την προηγούμενη ζωή του φοιτητή και είναι ένας νέος και ανερχόμενος Gentleman.

 Τι χρειάζεται, όμως, ο νέος αυτός Gentleman για να ξεκινήσει να δημιουργεί την γκαρνταρόμπα του;

Τα βασικά και πρώτα ενδύματα που χρειάζεται για την νέα καθημερινότητά του είναι:

Ένα Blazer, ένα γκρι και ένα μπλε κοστούμι, ένα γκρι φανελένιο παντελόνι, ένα καφέ και ένα μαύρο ζευγάρι παπούτσια, μία καφέ και μία μαύρη ζώνη, τουλάχιστον δέκα πουκάμισα σε λευκό και γαλάζιο χρώμα (μπορεί να είναι και ριγέ ή καρό) τουλάχιστον 7 γραβάτες, μερικά μαντηλάκια και μία καμπαρντίνα.

Το Blazer είναι το ένδυμα pass-par-tout. Θα το φορέσει με το φανελένιο παντελόνι και με γραβάτα σε όλες τις εκδηλώσεις και περιστάσεις εκτός από τις επίσημες ή σε smart casual εμφάνιση με το τζιν του και μία pochet.

Το γκρι κοστούμι περισσότερο σε πρωινές και επαγγελματικές υποχρεώσεις, συνδυασμένο με γραβάτα και καφέ παπούτσια, καθώς και από το απόγευμα και μετά, με μαύρα παπούτσια.

Το μπλε κοστούμι σε επαγγελματικές και βραδινές εμφανίσεις με γραβάτα και καφέ ή μαύρα παπούτσια.

Δέκα πουκάμισα για να μπορεί καθημερινά να αλλάζει και να φοράει διαφορετικό, έστω και αν χρειαστεί να κάνει παραπάνω από μία εμφάνιση την ημέρα. Επτά γραβάτες για να φορά κάθε μέρα και διαφορετική. Μερικά μαντηλάκια για να στολίζει τα σακάκια του είναι απαραίτητα.

Η καμπαρντίνα είναι απαραίτητη και πολύ πρακτική αφού μπορεί να φορεθεί από το φθινόπωρο έως αρχής της άνοιξης, σύμφωνα με το καιρό της Ελλάδας.

Με αυτά τα βασικά ενδύματα θα βγει ο νέος Gentleman στον κόσμο και με αυτά θα ντύσει τους εξαιρετικούς του τρόπους, τις γνώσεις και τις δεξιότητές του.