Γράφει ο Γιάννης Σεργένης

Αναμφισβήτητα το ρολόι για τον άνδρα είναι ένα βασικό αξεσουάρ, συμπλήρωμα της εμφανίσεώς του και ένα από τα ελάχιστα κοσμήματα που μπορεί να φορά, πέραν του αντικειμενικού του σκοπού, να μας δείχνει δηλαδή την ώρα.

Συνήθως οι άνδρες, επενδύουν αρκετά χρήματα σε ένα ρολόι και συχνά γίνεται και μέσο επίδειξης. Παρόλα αυτά, είναι πολύ σημαντικό στοιχείο της εμφάνισής μας και δεν πρέπει να το παραβλέπουμε. Αυτό δε σημαίνει πως κάθε ρολόι ταιριάζει σε όλες μας τις εμφανίσεις ή ένα ακριβό ρολόι είναι πάντα το ιδανικό…

Αν μπορούμε να πούμε πως οι βασικές εμφανίσεις είναι τρεις, τότε μπορούμε να πούμε πως ένας άνδρας χρειάζεται τρία ρολόγια για να τις συνοδεύει.

Στην καθημερινή μας, επαγγελματική εμφάνιση, θα προτείναμε ένα ρολόι που, αφενός θα ταιριάζει με το επαγγελματικό μας κοστούμι και αφετέρου θα δείχνει στιβαρό και θα δηλώνει την αφοσίωσή μας στο χρόνο και στα deadlines που κάθε επάγγελμα απαιτεί. Κάσα από ατσάλι, καθώς και μπρασελέ και ίσως χρονογράφος. Κανονικό μέγεθος, ανάλογα πάντα με το μέγεθος του χεριού μας. Αποφεύγουμε τα μεγάλα καντράν αφού δείχνουν υπερβολικά και σίγουρα δε θα στέκονται καλά με τις μανσέτες μας. Επίσης, αποφεύγουμε και τα χρυσά ρολόγια, καθώς κάτι τέτοιο θα είναι υπερβολικό στον εργασιακό μας χώρο (όπως και σε κάθε χώρο, εξάλλου). Το πιο εμβληματικό ρολόι με αυτά τα χαρακτηριστικά – χωρίς χρονογράφο- είναι το Rolex Submariner.

Σε μία επίσημη εμφάνιση με το σμόκιν μας ή το βραδινό κοστούμι μας φοράμε κάτι πιο απλό και κλασικό. Στη βραδινή, επίσημη έξοδο, ο χρόνος δεν έχει σημασία. Χρειαζόμαστε απλά ένα κόσμημα που να συμπληρώνει την εμφάνισή μας και να ταιριάζει με το απλό και αυστηρό στυλ. Στο μαύρο – λευκό που κυριαρχεί στο σμόκιν ή στο midnight blue – λευκό στο επίσημο κοστούμι μας, χρειαζόμαστε κάτι μικρό, απλό, με δερμάτινο λουράκι, μπρασελέ. Η κάσα μπορεί να είναι και σε χρυσό (πάντα διακριτικά), εφόσον επιλέγουμε να φορέσουμε χρυσά μανικετόκουμπα. Ιδανικό για την περίπτωση ένα Tank Louis Cartier.

Για τις casual και sport εμφανίσεις σας, μπορείτε να φορέσετε ένα ρολόι με χρώμα, με χρονογράφους και γενικά να υποδηλώνει την πιο χαλαρή διάθεση της εμφάνισης και της περίστασης. Μπορείτε να ξεφύγετε από το κλασσικό μπρασελέ (δερμάτινο λουράκι ούτε καν το συζητάμε) και να επιλέξετε ένα ρολόι με λουράκι από καουτσούκ ή με υφασμάτινο ιμάντα. Και τα δύο είναι πολύ trendy και ταιριάζουν με κάθε casual ή sport εμφάνιση. Επειδή οι προηγούμενες προτάσεις μας ήταν λίγο ακριβές, εδώ σας προτείνουμε ένα Tissot Quickster με ιμάντα.

Το ρολόι είναι αξεσουάρ και κόσμημα και πάντα υποδηλώνει κάτι για εμάς, όπως και όλη η εμφάνισή μας άλλωστε. Διαλέξτε τα κατάλληλα και μην ξεχνάτε πως το ρολόι είναι μία σοβαρή επένδυση για το μέλλον.