Γράφει ο Γιάννης Σεργένης

Βρισκόμαστε για τα καλά στα μέσα του φθινοπώρου και έχουμε αφήσει πίσω μας τις υψηλές θερμοκρασίες και το ξηρό κλίμα του καλοκαιριού. Αλλάζουμε την γκαρνταρόμπα μας και βγάζουμε ξανά στο προσκήνιο αγαπημένα αξεσουάρ που ενδείκνυνται για την εποχή. Από τα πρώτα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι τα πανωφόρια, τα φουλάρια και οι ομπρέλες.

Ο υγρός και συχνά τις βραδινές ώρες ψυχρός καιρός, καθώς και η πιθανότητα βροχής απαιτούν να φορέσουμε πανωφόρι. Το πλέον κατάλληλο για αυτήν την εποχή είναι η καμπαρντίνα. Η καμπαρντίνα προστατεύει τα ρούχα μας από τη βροχή, είναι ένα κομψό ένδυμα και μπορεί να φορεθεί με πάρα πολλούς συνδυασμούς. Η κλασική καμπαρντίνα Burberry ή τύπου Burberry συνήθως κουμπώνει σταυρωτά, είναι σε μπεζ ή μπλε χρώμα και τελειώνει στο ύψος στου γονάτου. Φυσικά υπάρχουν πολλές παραλλαγές στην κλασσική καμπαρντίνα, στα σχέδια και στα χρώματα. Διαλέγουμε πάντα αυτήν που αναδεικνύει το σωματότυπό μας και το στυλ το οποίο θέλουμε να ακολουθήσουμε. Όπως και να έχει η επένδυση σε μία καλή καμπαρντίνα είναι μία επένδυση ιδιαίτερης διαχρονικής αξίας.

Υπάρχουν και καμπαρντίνες που είναι πιο κοντές από την κλασσική και συνήθως έχουν το μήκος ενός σακακιού. Τα «καμπαρντινάκια» αυτά είναι πολύ κομψά αν φορεθούν σε casual ή σε smart casual περιστάσεις και πολλές φορές μπορούν να αντικαταστήσουν το σακάκι. Δεν ενδείκνυνται με κοστούμι ή blazer, γιατί το κόψιμο και το μέγεθός τους δεν προορίζεται για να φορεθούν πάνω από σακάκι.

Τα φουλάρια μεταξωτά, βαμβακερά, σατέν, είναι πιο ελαφριά από τα κασκόλ, δεν είναι τόσο ζεστά και τα τελευταία χρόνια είναι στο προσκήνιο σε διάφορα χρώματα και μοτίβα. Μπορούν να φορεθούν με διάφορους τρόπους, αφού οι τρόποι δεσίματος ποικίλουν. Δίνουν όμορφο τόνο στην αμφίεσή μας και συχνά αντικαθιστούν, τρόπον τινά, τη γραβάτα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως τα δύο αυτά αξεσουάρ δεν συνυπάρχουν σε αρμονία.

Η ομπρέλα είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ δεδομένων των φθινοπωρινών βροχών. Οι μικρές, πτυσσόμενες ομπρέλες δεν είναι κατεξοχήν ανδρικό αξεσουάρ, μπορεί να είναι πρακτικές και εύκολες στη μεταφορά καθώς μπορούν να μπουν στην τσάντα μας, όμως από αισθητικής άποψης δεν ακολουθούν την εμφάνιση ενός Gentleman. Η ανδρική ομπρέλα είναι σε κανονικό μέγεθος, με περίτεχνο χερούλι, σε σκούρο χρώμα και ο Gentleman την κρατά ως αναπόσπαστο κομμάτι της εμφάνισής του.

Αντιμετωπίστε με στυλ τις αλλαγές του καιρού, προσαρμόστε την εμφάνισή σας σε αυτές και μην τις φοβηθείτε. Το φθινόπωρο, όπως και κάθε εποχή, έχει τα δικά της ξεχωριστά ενδιαφέροντα ρούχα και αξεσουάρ!