Γράφει ο Γιάννης Σεργένης

Τα παπούτσια είναι πολύ σημαντικά στην γκαρνταρόμπα μας. Κυριολεκτικά, ένα ζευγάρι παπούτσια μπορεί να αναδείξει ή να καταστρέψει μία εμφάνιση. Σε μία γκαρνταρόμπα που (ξανά)δημιουργείται, ποια είναι αυτά που θα χρειαστεί ένας άνδρας για να έχει το μίνιμουμ των απαραίτητων παπουτσιών;

  1. ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ CAP TOE OXFORD.

Ένα Oxford ζευγάρι, είναι τα παπούτσια που χρειάζεστε για τις πιο επίσημες εμφανίσεις σας. Απαραίτητα cap toe και σε μαύρο χρώμα. Cap Toe γιατί όσο λιγότερα σχέδια έχει ένα παπούτσι, τόσο πιο επίσημο είναι και μαύρο, γιατί είναι το βραδινό μας χρώμα. Φορέστε τα σε κάθε επίσημη και formal business περίπτωση. Συνδυάστε τα με bleu noir κοστούμι, γκρι σκούρο, ακόμη και με το επίσημο μαύρο ένδυμά σας, το tuxedo.

  1. ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ BROGUES DERBY.

Ένα derby ζευγάρι, είναι τα παπούτσια που χρειάζεστε καθημερινά για business και smart casual εμφανίσεις. Προτιμήστε ένα καφέ χρώμα, για να το φοράτε από το πρωί έως το απόγευμα. Επιλέξτε τη διακόσμηση που σας αρέσει  και ταιριάζει στο πόδι σας. Quarter ή semi brogues, με cap toe ή full ή longwing brogues, με wingtip, οι επιλογές είναι πολλές. Φορέστε το με τα παντελόνια σας, με blazer, με κάθε ανεπίσημη εμφάνιση.

  1. ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ

Τα loafers, είναι ο σύντροφός σας για casual outfit. Οι επιλογές που έχετε είναι πολλές. Πολλά χρώματα σε δέρμα ή suede, penny, tasseled, horse bit, μερικές από τις επιλογές σας. Φορέστε τα με κάθε casual εμφάνισή σας.

Για τη δημιουργία ή την ανανέωση μίας γκαρνταρόμπας και για το μίνιμουμ των dress παπουτσιών, αυτά είναι τα τρία ζευγάρια που, απαραίτητα, πρέπει να έχει ένας άνδρας. Το σωστό παπούτσι για κάθε ντύσιμο είναι πολύ σημαντικό. Όπως και να τα διατηρούμε καθαρά, γυαλισμένα και σε καλή κατάσταση. Εξάλλου, ένα καλό ζευγάρι παπούτσια είναι μία επένδυση και θέλουμε αυτή η επένδυση να έχει αξία και διάρκεια και πράγματι, αυτό είναι στο χέρι μας. Στις καλές βούρτσες, στα καλά βερνίκια, στα καλά καλαπόδια και ασφαλώς, όλα αυτά να τα χρησιμοποιούμε συχνά και με επιμέλεια.