Γράφει η Κατερίνα Αναστασοπούλου

Τα Χριστούγεννα είναι οι ημέρες που κάνουμε δώρα στους αγαπημένους μας ή στους ανθρώπους που έχουμε κάποια υποχρέωση. Καθώς πλησιάζουν οι μέρες θα βγούμε στα μαγαζιά για να επιλέξουμε τα δώρα μας. Το ανδρικό δώρο θεωρείται εύκολο αφού υπάρχει πάντα η λύση: «θα του πάρω μια γραβάτα». Εμείς θα σας προτείνουμε κάποιες λύσεις με δώρα χρήσιμα, αλλά και καλόγουστα.

Γραβάτα: Η γραβάτα είναι πάντα μια ασφαλής επιλογή για δώρο και πάντα καλοδεχούμενο. Εξάλλου οι γραβάτες ποτέ δεν είναι αρκετές στην ανδρική συλλογή. Υπάρχει πλήθος επιλογών, για όλα τα γούστα και σε μεγάλο εύρος τιμών.

Clip γραβάτας: Εναλλακτικά, αντί για γραβάτα ή και μαζί, μπορούμε να δωρίσουμε ένα clip γραβάτας. Ένα μικρό αξεσουάρ που φοριέται σε περίοπτη θέση και πάντα εκτιμάται από τους άνδρες με ανάλογο ντύσιμο.

Pochet: Τα μαντηλάκια υπάρχουν στην γκαρνταρόμπα και στην καθημερινότητα κάθε άνδρα. Μία ακόμη θα είναι καλοδεχούμενη από τον παραλήπτη. Όπως και στις γραβάτες, έτσι και στα μαντηλάκια οι επιλογές είναι πάρα πολλές για κάθε γούστο, στυλ και πορτοφόλι.

Γάντια: Χειμώνα έχουμε, Χριστούγεννα και ένα ζευγάρι γάντια είναι ένα χρήσιμο, αλλά και ιδιαίτερο δώρο. Προτιμήστε να χαρίσετε ένα ζευγάρι εκτός των κλασσικών χρωμάτων –που πολύ πιθανό ο παραλήπτης θα έχει- μαύρο ή καφέ. Επιλέξτε χρώματα όπως το μπορντό, το μπλε, το ταμπά ή το σκούρο πράσινο και το δώρο σας θα το θυμούνται για πάντα!

Στυλό – Πένα: Ένα στυλό ή μία πένα είναι ένα chic δώρο που ο παραλήπτης θα το έχει στη συλλογή του. Ένα δώρο που εκφράζει ιδιαίτερη εκτίμηση σε αυτόν που χαρίζεται και συνήθως είναι επαγγελματικό δώρο.

Θήκη για επαγγελματικές κάρτες: Μία δερμάτινη θήκη για carte visite είναι ένα εξαιρετικό και όχι ιδιαίτερα συνηθισμένο δώρο. Με αυτό το δώρο θα κάνετε τη διαφορά και θα ενθουσιαστεί ο παραλήπτης.

Cognac: Ένα μπουκάλι cognac είναι ένα δώρο που αυτοί που γνωρίζουν την αξία του θα σας λατρέψουν. Μπορεί να σας κοστίσει κάτι παραπάνω, αλλά αξίζει τον κόπο.