Γράφει η Κατερίνα Αναστασοπούλου

Με αφορμή την έλευση της νέας χρονιάς και σε συνέχεια του αφιερώματος που κάναμε για τα δώρα αυτών των ημερών, έχουμε νέες προτάσεις για εσάς, που δεν έχετε ακόμη αποφασίσει. Η διαδικασία επιλογής ενός δώρου μπορεί να είναι ευχάριστη, αλλά δεν είναι πάντα και εύκολη.

Μανικετόκουμπα: Ένα ζευγάρι μανικετόκουμπα είναι ένα δώρο που θα αγαπηθεί από τον παραλήπτη. Ένας Gentleman που προσέχει τις λεπτομέρειες της εμφάνισής του είναι συλλέκτης μανικετόκουμπων και η έννοια κάθε συλλογής είναι να μεγαλώνει.

Ταξιδιωτική θήκη γραβάτας: Ένα πρωτότυπο δώρο που δεν το συνηθίζουμε είναι η ταξιδιωτική θήκη γραβατών. Χρήσιμο, κυρίως  για όσους ταξιδεύουν συχνά και θέλουν να έχουν στις αποσκευές τους τις γραβάτες τους σωστά τοποθετημένες. Θα τις βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα.

Φουλάρι ή κασκόλ: Ένα φουλάρι βαμβακερό ή μεταξωτό ή ένα μάλλινο κασκόλ είναι ένα όμορφο δώρο. Είναι αξεσουάρ που υπάρχουν στην καθημερινότητα του άνδρα και έχετε πληθώρα επιλογών για κάθε γούστο, στυλ, αλλά και πορτοφόλι.

Θήκη και κόφτης πούρων: Για όσους απολαμβάνουν τον καπνό ενός πούρου, ένα σετ με μία θήκη και έναν κόφτη (γκιλοτίνα όπως το αποκαλούν οι μυημένοι) είναι πάντα καλοδεχούμενο. Το κάπνισμα του πούρου είναι συγκεκριμένη διαδικασία που χρειάζεται τα «εργαλεία» του και οι καπνιστές του συνήθως κάνουν συλλογή από αυτά.

Organizer: Για τους πιο παραδοσιακούς που δεν κρατούν (ή όχι μόνο) ηλεκτρονικά τις σημειώσεις τους, τα ραντεβού τους κτλ, ένα organizer είναι ένα πολύ χρήσιμο και ιδιαίτερο δώρο. Μπορείτε να τα βρείτε σε πολλά χρώματα και μεγέθη και να επιλέξετε ανάλογα με το στυλ του παραλήπτη.

Ζώνη: Μία ζώνη είναι ένα όμορφο και chic δώρο. Πάντα χρήσιμο, επιλέξτε μία δερμάτινη ή μία πλεκτή ζώνη που είναι ξανά στη μόδα.

Ομπρέλα: Η ομπρέλα δεν είναι ένα συνηθισμένο δώρο. Αν επιλέξετε να κάνετε δώρο μία ομπρέλα σε έναν άνδρα, είναι σίγουρο πως θα τον εκπλήξετε. Επειδή ανδρική ομπρέλα θεωρείται μόνο η κανονική και όχι η πτυσσόμενη, δώστε σημασία στο χέρι της ομπρέλας να είναι καλόγουστο και αν είναι δυνατόν περίτεχνο και έπειτα στο χρώμα της.

Άρωμα: Ένα άρωμα είναι μία ασφαλής επιλογή, αφού λογικά θα γνωρίζετε ποιο φορά και θα του το αγοράσετε. Ακόμη και αν δεν κινηθείτε με αυτόν τον τρόπο, ένα άρωμα είναι ένα καλοδεχούμενο δώρο αρκεί να μην ξεχάσετε το πιο σημαντικό: να ζητήσετε ένα κέρμα πίσω ως «πληρωμή»!