Γράφει ο Γιάννης Σεργένης

Το στυλ είναι μία μορφή επικοινωνίας. Τα ρούχα που επιλέγουμε να φορούμε μιλούν για εμάς πολύ πριν ανοίξουμε το στόμα μας και επικοινωνούν με τους άλλους γύρω μας.

Είναι γεγονός πως ο τρόπος που επιλέγουμε να ντυθούμε, όχι μόνον αλλάζει τον τρόπο που εμείς οι ίδιοι αισθανόμαστε, αλλά και το πώς μας αντιμετωπίζουν οι υπόλοιποι.

Αυτό που επιλέγουμε να «πουν» τα ρούχα μας για εμάς στους άλλους, εξαρτάται από την περίσταση και από την εντύπωση που θέλουμε να κάνουμε. Κάποιες φορές αυτό που θέλουμε τα ρούχα μας να εκφράζουν είναι η προσωπικότητά μας ή/και η γενική μας αίσθηση της άνεσης.

Άλλες φορές, επιλέγουμε το ντύσιμό μας με στρατηγική σημασία για να δημιουργήσουμε μία συγκεκριμένη εντύπωση, να έχουμε συγκεκριμένο αποτέλεσμα και να αποκτήσουμε κάποιο προβάδισμα ή πλεονέκτημα.

Μία από αυτές τις φορές είναι όταν θέλουμε να εκφράσουμε και να δείξουμε δύναμη και να προβάλλουμε μέσω του ντυσίματός μας αυτοπεποίθηση, status, εξουσία και ικανότητα στους ανθρώπους απέναντί μας.

Το ντύσιμο που συγκεντρώνει όλα τα παραπάνω στοιχεία είναι το power outfit.

Το μήνυμα που στέλνει το power outfit είναι:

  • Γνωρίζω πολύ καλά τι κάνω,
  • δε χρειάζεται να αποδείξω κάτι για τον εαυτό μου και,
  • έχω τον έλεγχο της κατάστασης/κάνω κουμάντο.

Το φοράμε όταν θέλουμε να εντυπωσιάσουμε και, σε κάποιο βαθμό να έχουμε τον έλεγχο ή ότι είμαστε αυτός που θα μπορεί να έχει τον έλεγχο αν αυτό απαιτηθεί. Δεν είναι ακριβώς το outfit συνέντευξης ή πωλήσεων, αλλά έχει κοινά χαρακτηριστικά και με τα δύο. Ταιριάζει καλύτερα σε περιβάλλοντα εξουσίας.

Στο επόμενο άρθρο μας θα σας αναλύσουμε τις λεπτομέρειες στις οποίες πρέπει να δώσουμε σημασία και πως μέσα από αυτές μεταφέρεται το παραπάνω μήνυμα στο περιβάλλον και τους γύρω μας.