Συνέντευξη στην Πέννυ Κροντηρά

Ξεχώρισε για την ερμηνεία του και αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό με τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στα Δίδυμα Φεγγάρια. Χαρισματικός, αναμφισβήτητα ταλαντούχος ο Νικόλας Μπράβος δεν παύει να εκπλήσσει τους γύρω του με τον χαρακτήρα του. Νιώθεις ότι συνεχώς αναμετράται με τον εαυτό του και σχεδιάζει με μεράκι τα βήματά του για να κατακτήσει τα θέλω του… Κάθε Τετάρτη μπορούμε να τον απολαύσουμε στη μουσικοθεατρική παράσταση «Για σένα» στο El Convento Del Arte όπου με φάρο τον έρωτα μας ταξιδεύει στη γοητεία των ανθρώπινων σχέσεων!

Έχοντας αφήσει πίσω τη μεγάλη επιτυχία του σήριαλ «Δίδυμα Φεγγάρια» πώς είναι σήμερα η ζωή σου και η καθημερινότητά σου;

Νιώθω ήρεμος και πιο ώριμος. Πήρα μερικά μαθήματα τους τελευταίους μήνες. Λόγω κάποιων ατυχημάτων που είχα με τη μηχανή μου, ήμουν καθηλωμένος στο κρεβάτι για αρκετό καιρό και πέρασα αρκετά δύσκολα. Ταυτόχρονα όμως είχα χρόνο να σκεφτώ και να φιλοσοφήσω κάποια πράγματα. Οπότε σήμερα αντιμετωπίζω τη ζωή μου με περισσότερο σεβασμό, θα έλεγα, και αγάπη. Και στην καθημερινότητά μου θέλω να ζω και να μοιράζομαι μόνο όμορφες στιγμές με τον εαυτό μου και με τους ανθρώπους γύρω μου. Και… νιώθω ξανά έτοιμος να ερωτευτώ…

Πώς εισέπραξες την επιτυχία της σειράς; Θεωρείς ότι εξαργυρώθηκε;

Σε επαγγελματικό επίπεδο, είχα περισσότερες προτάσεις για δουλειά στην τηλεόραση και στο θέατρο και υπήρξε μια κάποια αναγνώριση, η οποία είναι σημαντική. Σε προσωπικό επίπεδο, μου δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσω κάποιους ανθρώπους και νιώθω ευγνώμων για αυτό. Τώρα για το αν εξαργυρώθηκε… νομίζω ότι έχει ακόμα καρπούς να δώσει.

Συνεχίζεις τις σπουδές σου στην ιατρική;

Όχι, έχω σταματήσει από την ιατρική. Φλερτάρω πού και πού με την ιδέα να συνεχίσω. Δεν έχω κλείσει ακόμα καμία πόρτα. Αλλά βάζω κάθε φορά άλλες προτεραιότητες. Βλέπεις, είναι άλλα αυτά που με καίνε και ποθώ αυτή τη στιγμή… και αφορούν κυρίως το κομμάτι της δημιουργίας, της καλλιτεχνικής έκφρασης  που, εκτός από εσωτερική ανάγκη, είναι και ένας διαρκής στόχος μου.

Κάθε Τετάρτη βρίσκεσαι στο El Convento Del Arte στη μουσικοθεατρική παράσταση «Για σένα». Εξήγησέ μας περί τίνος ακριβώς πρόκειται;

Πρόκειται για την ιστορία ενός ζευγαριού που συναντιέται, ερωτεύεται και μάχεται για να κρατήσει ζωντανό τον έρωτά του. Μέσα από γνωστά έργα του παγκόσμιου θεάτρου και του κινηματογράφου όπου ο Ζαν Κοκτώ συναντά τον Καζαντζάκη, η Σάρα Κέιν φλερτάρει με τον Καμπανέλλη και η ποίηση ενώνεται με την λογοτεχνία… ξεδιπλώνεται σε μια μουσικοθεατρική παράσταση η ζωή του ζευγαριού που ακροβατεί ανάμεσα στην ποίηση του έρωτα και τον ρεαλισμό της καθημερινότητας. Η μουσική πάντα εκεί έτοιμη να τονίσει και να εκβιάσει το ανθρώπινο συναίσθημα… Η σκηνοθεσία και καλλιτεχνική επιμέλεια είναι της Ρέινας Σ. Εσκενάζυ και η δραματουργική επεξεργασία της Ελίνας Γιαννάκη. Παίζουμε μαζί με την Ελίνα τους ρόλους του ζευγαριού, εγώ παίζω και πιάνο, ενώ στο ρόλο της τραγουδίστριας είναι η Ελεάννα Φινοκαλιώτη και η Ρεβέκκα Γιαννάκη. Μετά το τέλος της μουσικοθεατρικής παράστασης, συνεχίζουμε να παίζουμε στο πιάνο και να τραγουδάμε γνωστές και αγαπημένες ερωτικές μελωδίες από την ελληνική και τη διεθνή δισκογραφία και εσείς πίνετε το ποτό σας και τραγουδάτε μαζί μας.

Υπάρχει σήμερα αληθινός έρωτας ή μόνο επιπόλαια συναισθήματα ιδιοτέλειας;

Αλίμονο αν δεν υπήρχε αληθινός έρωτας! Υπάρχει και σήμερα όπως υπήρξε και στο παρελθόν και είναι βέβαιο ότι θα επιζήσει και στο μέλλον… Είναι κάτι ανώτερο από εμάς… Είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής… όποια του μορφή κι αν βιώσουμε… όποια ερμηνεία επιλέξει ο καθένας από εμάς να του δώσει… ο έρωτας είτε εφήμερος, καταστροφικός, κυνικός, είτε ρομαντικός, πλατωνικός, διασκεδαστικός, συνειδητά ή ασυνείδητα, θα υφίσταται.

Λειτουργείς καλύτερα όταν είσαι ερωτευμένος ή όχι;

Σαφώς λειτουργώ πιο αποτελεσματικά και αληθινά όταν είμαι ερωτευμένος… διότι ο έρωτας είναι πηγή έμπνευσης… και η έμπνευση είναι αναγκαία στην καθημερινότητα και στην τέχνη. Η αποθέωση και η εξύμνηση του έρωτα από τους πνευματικούς ανθρώπους μέσα από τα έργα τους άλλωστε δεν είναι τυχαία… μας διδάσκουν την αξία του και τη χρησιμότητά του.

Ποιος θεωρείς ότι είναι ο σωστός gentleman way στις σχέσεις;

Θα έλεγα ότι είναι σημαντικό και «έντιμο» να επικοινωνείς τα θέλω σου. Τι ανάγκες έχεις τη δεδομένη στιγμή, περίοδο. Πώς βλέπεις αλήθεια το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει… και να είσαι ειλικρινής… και να ενδιαφέρεσαι για τις ανάγκες του άλλου… χωρίς όμως να καταπατάς τα δικά σου θέλω… ούτε να «πνίγεσαι» μέσα στα θέλω του άλλου… αν τα βρίσκετε καλώς… αν όχι… Αυτά τα θέλω μπορούν με κάποιο τρόπο να συνυπάρξουν, να αλληλεπιδράσουν; Να είμαστε ελεύθεροι μέσα μας, να ακούμε τον εαυτό μας, να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες μας, χωρίς όμως να κυνηγούμε εγωιστικά την ικανοποίησή τους, αλλά να τις μοιραζόμαστε με τους ανθρώπους που έχουν την ίδια ανάγκη με εμάς… και να μην προσπαθούμε να κάνουμε με το ζόρι ή με «δόλο» τετράγωνους ανθρώπους να περάσουν από στρογγυλές τρύπες.

Αν μπορούσες να υπάρξεις σε μια άλλη εποχή… ποια θα επέλεγες;

Η εποχή που με γοητεύει είναι η κλασική εποχή… Μπορώ να με φανταστώ να τριγυρίζω στην τότε Αθήνα μέσα στη μεθυστική άνθιση του πνεύματος, της μουσικής, της φιλοσοφίας… να παρασύρομαι από τους ποιητές… από τους τόνους της λύρας… μα κυρίως να εμπνέομαι από τη λατρεία του θεού έρωτα που θεωρούνταν πρωταρχική ελκτική δύναμη και ήταν αυτή η δύναμη που ήταν ικανή να ταξινομήσει και να δώσει ζωή στα πάντα… αποτελούσε τον δρόμο για την ολοκλήρωση και την αθανασία… ήταν αφημένος… ελεύθερος να γίνει κατάκτηση από κάθε διψασμένο σώμα, κάθε ψυχή… Εκείνη την εποχή που όλα ξεκινούσαν με το πρώτο φως και εκεί γύρω στη δύση του βρισκόσουν σε κάποιο συμπόσιο να πίνεις κρασί, να τραγουδάς, να γίνεσαι μάρτυρας φιλοσοφικών διαλόγων, να γεύεσαι την ηδονή, να ερωτεύεσαι…

Ποια τα επαγγελματικά σου σχέδια;

Πέρα από την παράστασή μας «Για σένα» στο El Convento Del Arte, δεν έχω κάποια άλλα ανακοινώσιμα σχέδια επαγγελματικά προς το παρόν. Κάνω διάφορες σκέψεις και συζητήσεις με ανθρώπους, όμως όχι κάτι που να έχει ξεκινήσει, δρομολογηθεί. Και τον Αύγουστο που είχα σχέδια, ναυάγησαν λόγω του ατυχήματός μου… οπότε αναρρώνοντας πλήρως με το καλό σύντομα θα ξεκινήσουν πάλι τα πράγματα να κυλάνε.

Έχεις αλλάξει ως Νικόλας σε κάποιο τομέα; Αν ναι σε ποιον;

Όπως είπα και προηγουμένως έχει αλλάξει ο τρόπος που αντιλαμβάνομαι και ερμηνεύω αυτά που συμβαίνουν στην ζωή μου… είτε καλά είτε λιγότερο καλά, άρα αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει μια γενική αλλαγή σε όλους τους τομείς που με καθορίζουν… πάντα θετικά με μέσο την γνώση και στόχο την βελτίωση.

Ως νέος άνθρωπος ποιο το στυλ που επιλέγεις να έχεις; 

Μικρός φορούσα ό,τι μου άφηνε η μαμά μου στην καρέκλα κάθε πρωί. Μεγάλος άντρας πια, προτιμώ να ντύνομαι απλά. Κάποτε ψώνιζα ρούχα με την Ελένη. Ε λοιπόν, από τότε που με άφησε η Ελένη δεν έχω ξαναγοράσει ρούχα. Αλλά όπως λέει κι ο Κάρυ Γκραντ: «Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μερικά ρούχα. Και υπάρχει ένα μυστικό – το απλό είναι το καλύτερο.»

Ποιοι οι άνθρωποι της ζωής σου;

Άνθρωποι της ζωής μου είναι αυτοί που έχουν αγκαλιάσει την τρέλα μου, έχουν σεβαστεί τις επιλογές μου… Ανιδιοτελή αγάπη, ξύπνημα όμορφων ενστίκτων, άνοιγμα νέων δρόμων, αγκάλιασμα στιγμών, δημιουργία αναμνήσεων… Όσοι μας προκαλούν αυτά είναι άνθρωποί μας… δεν περιμένουν κάτι από εμάς… μας μαθαίνουν τι να περιμένουμε εμείς από εμάς…

Η περίοδος των εορτών τι συναισθήματα σου δημιουργεί;

Ενθουσιασμό και χαρά για αυτό το κάτι «διαφορετικό» στην ατμόσφαιρα και συνάμα μια μελαγχολία μέσα μου χωρίς να ξέρω γιατί…

Πως ήταν για σένα η χρονιά που πέρασε;

Μαγική, δημιουργική, βαθιά ουσιαστική, διδακτική…

Τι εύχεσαι να σου φέρει το 2018;

Υγεία, αγάπη και άπλετο φως σε ό,τι κάνω! Να προχωράω και να εξελίσσομαι με πίστη σε ό,τι καλό υπάρχει μέσα μου και γύρω μου!