Γράφει ο Γιάννης Σεργένης

Το μπλε κοστούμι είναι ο καλύτερός σας φίλος. Θα το φορέσετε παντού. Στη δουλειά, στις εξόδους, σε εκδηλώσεις, κυριολεκτικά παντού! Με αρκετές αποχρώσεις –και φυσικά όχι όλες- από μπλε έως το bleu noir (που ενδείκνυται για τις βραδινές και επίσημες εμφανίσεις).

Η ανάγκη μερικών μπλε κοστουμιών να υπάρχουν στη ντουλάπα ενός άνδρα είναι μεγάλη, αφού πρέπει να καλύψουν αρκετές περιπτώσεις εμφανίσεων. Αγοράστε άφοβα μπλε κοστούμια, αφού θα είναι πάντα χρήσιμα. Επιλέξτε απλά μπλε, three pieces, pin stripe και καρό. Κάθε ένα και για διαφορετική περίσταση και εμφάνιση.

Μην φορέσετε το μπλε κοστούμι με μαύρα παπούτσια. Το μπλε με το μαύρο δημιουργεί έναν σκληρό συνδυασμό. Προτιμήστε καφέ παπούτσια, σε όποια απόχρωση επιθυμείτε και διαθέτετε. Μαύρα παπούτσια φορέστε με το bleu noir που είναι επίσημο.

Μη φορέσετε το μπλε σας κοστούμι με λευκό πουκάμισο και ροζ γραβάτα. Είναι τόσο βαρετό και τόσο 00’s… Μη φορέσετε μαύρη γραβάτα, γιατί δεν κολλάει πουθενά και μη φορέσετε κίτρινη, γιατί είναι πολύ προβλέψιμο. Δοκιμάστε μία πράσινη ή μία μπορντό. Εδώ να σημειώσουμε (και ασχέτως κοστουμιού),πως δεν υπάρχει λόγος να φοράτε μονόχρωμες γραβάτες και μονόχρωμα πουκάμισα.

Μη φορέσετε ροζ πουκάμισο, αλλά λιλά. Μη φορέσετε θαλασσί, γιατί θα είναι σα στολή, ειδικά με μπλε γραβάτα. Γενικά ξεφύγετε από τα τετριμμένα και εύκολα χρώματα.

Ωστόσο, μείνετε σταθερός και απλός στο επίσημο μπλε. Bleu noir κοστούμι (επίσης σε pin stripe ή/και three pieces), λευκό πουκάμισο, κόκκινη και φωτεινή γραβάτα και μαύρα παπούτσια.

Νομίζατε ότι είναι εύκολο το μπλε, αλλά αν θέλετε πραγματικά να ξεχωρίζετε, πρέπει να επιστρατεύσετε τη φαντασία σας και την ικανότητά σας να συνδυάζετε χρώματα και μοτίβα.