Σας παρουσιάζουμε εύκολες συνταγές που θα σας γαργαλήσουν τον ουρανίσκο (το δικό σας, αλλά και της παρέας σας). Επιθυμία μας η καθημερινότητά σας να γίνει πιο νόστιμη.

ΥΛΙΚΑ:

– 150 gr. μανιτάρια πλευρώτους.

– 150 gr. μανιτάρια Portobello.

– 1 πράσο.

– 50 gr. Ελαιόλαδο.

– 50 gr. Βούτυρο.

– 1 ποτήρια λευκό κρασί ξηρό.

– 1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών.

– 150 gr. κρέμα γάλακτος.

– 50 gr. λάδι τρούφας.

– αλάτι,  πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε καλά τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.

Μόλις ζεσταθεί καλά σοτάρουμε το πράσο και στη συνέχεια τα μανιτάρια.

Σβήνουμε τα μανιτάρια με το κρασί και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 35 λεπτά περίπου.

Αποσύρουμε την σούπα από τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την αλέθουμε με τη ράβδο (μπίμερ).

Όταν σερβίρουμε στο πιάτο ρίχνουμε το λάδι τρούφας και φρέσκο πιπέρι.

Συνδυάζουμε με λευκό κρασί.