Γράφει ο Γιάννης Σεργένης

Φυσικά! Εξάλλου, αν δε φορέσετε το καλοκαίρι τα λευκά σας, πότε θα τα φορέσετε;

Το καλοκαίρι είναι η κατ’ εξοχήν εποχή που θα φορέσετε τα λευκά σας σακάκια και παντελόνια. Απλώς, δε θα τα φορέσετε μαζί. Τα λευκά κοστούμια είναι πασέ και ανήκουν σε περασμένες δεκαετίες. Το λευκό παντελόνι έχει την τιμητική του, αφού τις από casual εμφανίσεις έως και τις πιο formal, ένα λευκό παντελόνι συνδυάζεται με σχεδόν τα πάντα. Τι γίνεται, όμως, με ένα λευκό σακάκι; Γιατί πολλοί φοβούνται να το φορέσουν και είναι δύσκολο να συνδυαστεί;

Σε αντίθεση με ένα παντελόνι, ένα σακάκι είναι πιο δύσκολο να συνδυαστεί. Δύσκολο έως επικίνδυνο… Γιατί το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολύ κακό… Πιο κακό από ό,τι φαντάζεστε. Με ποια λογική το συνδυάζουμε και ποια είναι τα χρώματα που πρέπει να αποφύγουμε;

Ξεκινώντας από το παντελόνι (ή jeans ή chinos) πρέπει να είναι σκούρο. Και μπλε. Το μπλε είναι το πιο ασφαλές χρώμα για το λευκό σακάκι σας και για να συνδυάσετε και τα υπόλοιπα ρούχα. Από το μπλε έως το σκούρο μπλε, σε αυτό το χρώμα θα κινηθείτε για το παντελόνι σας.

Το πουκάμισο δε θα πρέπει να είναι λευκό σε καμία περίπτωση. Εξαιρούνται τα ριγέ ή καρό πουκάμισα με λευκό και κάποιο άλλο χρώμα. Επίσης, δε θα πρέπει να θεωρήσετε πως επειδή φοράτε λευκό σακάκι, μπορείτε να φορέσετε ότι χρώμα πουκάμισο θέλετε (ή και με πολλά χρώματα μαζί) και να «πηγαίνει». Σκούρο πουκάμισο απαγορεύεται όσο και το λευκό. Μαύρα (μαύρο έτσι κι αλλιώς δεν πρέπει να φοράτε ποτέ και πουθενά), μπλε, κόκκινο, πορτοκαλί και πάει λέγοντας, καλό είναι να τα βγάλετε από το μυαλό σας. Ο σκοπός του άνω μέρους της εμφάνισης δεν είναι η αντίθεση. Η αντίθεση είναι κάτι που θέλουμε να αποφεύγουμε στις εμφανίσεις μας.

Γνωρίζουμε πως θα σοκάρουμε αρκετούς, αλλά λευκό σακάκι, μαύρο πουκάμισο, λευκή γραβάτα, δε σας κάνει να μοιάζετε με μαφιόζο, αλλά με ένα κιτς κακέκτυπό του.

Επιλέγουμε αρμονικά χρώματα με το λευκό και ένα δύο τόνους πιο σκούρα. Γαλάζιο, ροζ, λιλά, ακόμη και το πράσινο της μέντας, είναι τα χρώματα που θα προτιμήσουμε. Αν φορέσουμε γραβάτα θα πρέπει να είναι πιο σκούρα από το πουκάμισο, ενώ η ποσέτ μας στα χρώματα που αναφέραμε για τα πουκάμισα.

Είναι γεγονός πως ένα λευκό σακάκι, όσο δύσκολο και αν είναι στους συνδυασμούς, αν φορεθεί σωστά μπορεί να δώσει έναν κοσμοπολίτικο αέρα και ένα classy αποτέλεσμα.