Το έχουμε ξαναπεί: Η γραβάτα είναι στολίδι. Ένα στολίδι που δυστυχώς σιγά, σιγά βγαίνει από πολλούς κώδικες ντυσίματος. Εμείς πάντα από εδώ θα υποστηρίζουμε πως η γραβάτα έχει ιδιαίτερη σημειολογία και πρέπει να υπάρχει στο καθημερινό ντύσιμο ενός άνδρα.

Ένας Gentleman είναι ένας επαναστάτης Αστός.

Και ως επαναστάτης, οφείλει να πάει κόντρα στο ρεύμα και να παλέψει για να ανατρέψει το κατεστημένο. Με εξαίρεση την Αθηναϊκή Λέσχη, οπουδήποτε αλλού μπορεί να πάει κανείς χωρίς γραβάτα… ακόμη και στο Προεδρικό Μέγαρο! Και τι έγινε λοιπόν που έγιναν απλούστερα τα πράγματα; Είναι οι άνδρες κομψότεροι; Σαφέστατα όχι! Σε αυτό το κατεστημένο οφείλει ο Gentleman να αντισταθεί. Της απλούστευσης και της προχειρότητας.

Φορέστε τις γραβάτες σας παντού!

Όταν λέμε παντού, εννοούμε παντού. Έχετε μία μεγάλη συλλογή από γραβάτες και τελευταία είστε λίγο διστακτικός αν πρέπει να φορέσετε σε κάποιες εξόδους ή εκδηλώσεις. Φορέστε τις και ας είστε ο μόνος. Εξάλλου ένας Gentleman επιδιώκει να είναι ο πιο καλοντυμένος στον περίγυρό του.

Η γραβάτα είναι διαχρονική, γι’ αυτό..

…μην κολλάτε σε μόδες. Άλλοτε πιο λεπτές, άλλοτε πιο φαρδιές, οι γραβάτες αλλάζουν συνεχώς… Το σημαντικό είναι να τις φοράτε.

Τις πιο κλασικές κρατήστε τις με τα βραδινά σας κοστούμια. Κατά τη διάρκεια της ημέρας φορέστε φωτεινές, με μοτίβα και πλεκτές για smart ή business casual.

Με blazer, με tweed, με cardigan, ακόμη και με δερμάτινο. Με jeans, με chinos, με μάλλινο παντελόνι. Βγάλτε από το μυαλό σας πως η γραβάτα φοριέται μόνο με κοστούμι ή blazer. Η γραβάτα φοριέται σχεδόν με όλους τους συνδυασμούς, αρκεί φυσικά να μην είναι αθλητικό το ντύσιμο.

Η επόμενη επανάσταση θα γίνει για τη γραβάτα!

Ο Gentleman ως Αστός δεν μπορεί να δεχθεί να του αφαιρέσουν το σημαντικότερο σύμβολο της ανδρικής εμφανίσεως! Μέχρι τότε να φοράτε τις γραβάτες σας χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Γιατί απλά σας αρέσει να τις φοράτε. Κάντε ευφάνταστους συνδυασμούς και εμείς θα επανέλθουμε πολύ σύντομα με άρθρα σχετικά με συνδυασμούς και τύπους γραβατών για κάθε ώρα και για κάθε outfit.

Για οποιαδήποτε απορία σας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της στήλης ASK THE GENTLEMAN και θα σας απαντήσουμε άμεσα!