Γράφει ο Γιάννης Σεργένης

Φανταστείτε την εξής περίπτωση: Βρίσκεστε με κάποιους ανθρώπους και συζητάτε. Η συζήτησή σας πάει πολύ καλά. Νιώθετε πως αυτή η συζήτηση μπορεί να οδηγήσει σε κάποια επαγγελματική συνεργασία. Μέχρι που κάποιος σας ζητά την επαγγελματική σας κάρτα…

Εκείνη τη στιγμή βάζετε το χέρι στην τσέπη και βγάζετε ένα τσαλακωμένο υφασμάτινο πορτοφόλι. Το ανοίγετε με ένα εκκωφαντικό σκρατς, από το βέλκρο που ξεκολλάει και αρχίζει η αναζήτηση… Ανάμεσα σε χρήματα, αποδείξεις, άχρηστα χαρτιά, κάρτες, φωτογραφίες (όλα τσαλακωμένα) και κέρματα που κουδουνίζουν, βρίσκετε τελικά μία κάρτα και τη δίνετε.

Κάπου εκεί θα πρέπει να καταλάβετε –οι υπόλοιποι το έχουν ήδη καταλάβει- πως κυκλοφορείτε με λάθος πορτοφόλι.

Η εμφάνισή μας δεν είναι μόνο ένα καλοραμμένο, στα μέτρα μας, κοστούμι ή ένα ζευγάρι καλά γυαλισμένα παπούτσια. Η εμφάνισή μας χαρακτηρίζεται και ολοκληρώνεται από τα πράγματα που έχουμε μαζί μας. Και αν έχετε ακόμα το πορτοφόλι που είχατε όταν ήσασταν φοιτητής, μάλλον έχει έρθει ο καιρός να απαλλαγείτε από αυτό.

Καιρός, λοιπόν, να επενδύσετε σε κάτι πιο ώριμο και κατάλληλο. Το πορτοφόλι ενός Gentleman πρέπει να έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά: να είναι λειτουργικό και ευπαρουσίαστο. Και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά έχουν να κάνουν κατά πολύ και με το τι μεταφέρετε μέσα σε αυτό… οπότε ετοιμαστείτε για μία γενναία εκκαθάριση.

Τι χρειάζεται να έχουμε τελικά μέσα στο πορτοφόλι μας;

Τέσσερα πράγματα: Χαρτονομίσματα, πιστωτικές κάρτες, επαγγελματικές κάρτες, ταυτότητα. Οτιδήποτε άλλο είναι περιττό. Άχρηστα χαρτιά, αποδείξεις, διάφορες κάρτες, κέρματα, καλό είναι να μένουν εκτός του πορτοφολιού.

Το πορτοφόλι το βάζουμε πάντα σε μία από τις εσωτερικές τσέπες του σακακιού και ποτέ στην πίσω τσέπη του παντελονιού. Για αυτόν το λόγο δε θα πρέπει να είναι παραφουσκωμένο και βαρύ. Θα φουσκώνει παράξενα η μία μεριά του στήθους μας και από το βάρος θα πέφτει το σακάκι μας από τη μία πλευρά και θα χαλάει η εφαρμογή στους ώμους. Επίσης, το βάρος θα δημιουργήσει πιο σύντομα φθορά στο ρούχο μας. Αποφεύγουμε τα παραφουσκωμένα πορτοφόλια στις πίσω τσέπες του παντελονιού. Καταρχάς, θα χαλάσουμε τη φόρμα του πορτοφολιού μας. Έπειτα, θα εξέχει κάτι σαν όγκος στο συγκεκριμένο σημείο. Επίσης, είναι πολύ πιο επίφοβο να σας το κλέψουν και ταυτόχρονα να σας θωπεύσουν και τα οπίσθια κατά την προσπάθεια της κλοπής.

Το πορτοφόλι ενός Gentleman πρέπει να είναι πάντα δερμάτινο. Ή έστω συνδυασμός δέρματος και υφάσματος. Επιλέξτε ένα ψηλό και λεπτό πορτοφόλι, που θα εφαρμόζει άψογα στις εσωτερικές τσέπες του σακακιού σας. Αν δε θέλετε να μεταφέρετε ολόκληρο πορτοφόλι μπορείτε να έχετε μία δερμάτινη θήκη για επαγγελματικές και πιστωτικές κάρτες και τα χαρτονομίσματά σας σε money clip.

Δώστε τη σημασία που χρειάζεται και στο πορτοφόλι σας, για να μη βρεθείτε ξανά σε δύσκολη θέση την επόμενη φορά που θα σας ζητήσουν την επαγγελματική σας κάρτα. Και να θυμάστε πως η αξία της εμφάνισης του πορτοφολιού σας μπορεί να είναι και πιο σημαντική από την αξία του περιεχομένου του.

 

*Οι φωτογραφίες του άρθρου προέρχονται από το Pinterest και από προσωπική συλλογή Montblanc.