Tie bar; Ναι αλλά με το σωστό τρόπο και να μην το παρακάνουμε…

Tie bar ή clip ή πιάστρα κατά την κάκιστη συνήθεια να χρησιμοποιούμε άσχετους ελληνικούς όρους. Λιγότερο από μια δεκαετία πριν, αυτό το μικρό μεταλλικό κοσμηματάκι έκανε την επανεμφάνισή του στο ανδρικό στυλ. Ξεχασμένο από καιρό, μία λεπτομέρεια που οι κομψοί κύριοι μίας παλαιάς εποχής δεν έβγαιναν από το σπίτι τους χωρίς να το φορούν. Η μόδα το θέλει πάλι να πρωταγωνιστεί στο ανδρικό ντύσιμο.

Εξ αιτίας, λοιπόν, της μόδας μπορείτε να βρείτε παντού tie bars. Αυτό είναι καλό, διότι μπορεί να επιλέξει να αγοράσει κάποιος ανάμεσα σε μεγάλη γκάμα και σε διάφορες τιμές. Είναι όμως και κακό. Κακό διότι φοριέται ασύστολα και συχνά με λάθος τρόπο.

Αυτό το μικρό μεταλλικό κόσμημα δίνει μία κομψή πινελιά στο σύνολό μας και «ζωντανεύει» συχνά το πουκάμισο ή τη γραβάτα μας. Όμως, δεν ξέρουν όλοι πώς να το βάλουν σωστά. Δείτε μερικά tips, για να φοράτε το σωστό tie bar, στη σωστή θέση.

  • Διαλέξτε το σωστό clip για τη σωστή γραβάτα. Μη φοράτε π.χ. ένα μεγάλο clip με στενή γραβάτα. Το clip καλό είναι να μην τελειώνει εκεί που τελειώνει η γραβάτα, το ιδανικό είναι στα 2/3 της γραβάτας.
  • Ούτε ψηλά, ούτε χαμηλά. Η θέση του είναι μεταξύ του τρίτου και του τέταρτου κουμπιού. Λίγο πιο πάνω ή κάτω, πάντα ανάμεσα από τα δύο αυτά κουμπιά, ανάλογα που κουμπώνει το σακάκι. Έτσι έχουμε ισορροπία μεταξύ του πάνω κουμπιού του σακακιού και του κόμπου της γραβάτας μας.

  • Tο tie bar πρέπει να είναι πάντα πιασμένο στο πουκάμισο, αλλιώς το βάρος του θα κάνει το ύφασμα της γραβάτας να κρέμεται.
  • Όλα τα μέταλλα ίδια. Χρυσή αγκράφα ζώνης, χρυσά μανικετόκουμπα, χρυσό clip. Ασημί αγκράφα, ασημί μανικετόκουμπα, ασημί Μην τα μπλέκετε.
  • Όχι συνέχεια. Επιλέξτε πότε θα το φοράτε, δεν είναι για όλες τις ώρες και για κάθε ντύσιμο. Επίσης, αν δεν έχετε πάρα πολλά θα αναγκαστείτε να φοράτε τα ίδια… και δεν είναι καλό να επαναλαμβάνουμε τα ίδια πράγματα καθημερινά στην εμφάνισή μας.