Σας παρουσιάζουμε εύκολες συνταγές που θα σας γαργαλήσουν τον ουρανίσκο (το δικό σας, αλλά και της παρέας σας). Eπιθυμία μας η καθημερινότητά σας να γίνει πιο νόστιμη.

ΥΛΙΚΑ (για δύο άτομα):

  • 1 πακέτο φρέσκα ραβιόλια με γέμιση τρούφας.
  • 200 Προσούτο.
  • 1 κρέμα γάλακτος.
  • 4-5 τοματίνια.
  • Λίγη ρόκα.
  • Αλάτι, πιπέρι.
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ζεσταίνουμε αρκετό νερό σε μία κατσαρόλα και μόλις βράσει καλά προσθέτουμε αλάτι. Ένα λεπτό μετά ρίχνουμε τα ραβιόλια και τα αφήνουμε να βράσουν λίγα λεπτά, όχι παραπάνω από 4-5 λεπτά.

Ταυτόχρονα, σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε δύο κουταλιές ελαιόλαδο και μόλις κάψει «περνάμε» το προσούτο που προηγουμένως το έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Το αφήνουμε στο λάδι όχι παραπάνω από δύο λεπτά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε συνέχεια και μόλις βράσει κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε. Η κρέμα γάλακτος θα κοκκινίσει ελαφρά από τα ζουμιά της τομάτας. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν για τρία λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.

Βάζουμε με προσοχή τα ραβιόλια μας σε βαθιά πιάτα (για να διατηρήσουν περισσότερο τη θερμοκρασία τους) και προσθέτουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος. Από πάνω προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ρόκα, η οποία πάνω στην κρέμα που αχνίζει θα βγάλει όλα τα αρώματά της.

Συνδυάστε με λευκό κρασί της αρεσκείας σας.